onsdag 14. desember 2011

Panforte

Seig, litt hard honningkaramell med nøtter og kanel. Veldig godt, og ganske enkelt å lage. Utgangspunktet er en svensk oppskrift som inneholder gluten, men jeg har byttet ut melet med glutenfritt mel, og det går som vanlig helt fint.

Varm stekeovnen opp til 160 grader og legg et bakepapir i bunnen av en liten form. Min er teflonbelagt, og det kan være en fordel.

Bland 200 gram mandler og 50 gram pistasjenøtter med en halv ts kanel og en dl glutenfritt mel.

I en tykkbunnet kjele, og det er det veldig viktig at den er, blander du 125 gram honning og en og en halv dl sukker. Varm opp på svak varme, og la det boblekoke i 1 minutt.

Sett gryta til side og legg i 100 gram mørk sjokolade i biter. Når den er smeltet, blander du inn nøtteblandingen. Den er litt seig, så den ligger ikke glatt og fint i formen, men det gjør ingenting. Legg den utover så godt du kan, for den vil flyte ut etterhvert.

Så gjenstår bare stekingen. I oppskriften står det 30 minutter. La den avkjøles før du forsøker å ta den ut av formen. Holder seg godt i hele jula. Til sist et dyrekjøpt tips. Ta den ut av formen før den er blitt kald, eller stek den på bakepapir i en form. Da er det enkelt å ta den ut.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar