søndag 12. juni 2011

Skolebrød


I dag er det solskinn både på asjetten og på himmelen. Dagens bakst er saftige skolebrød.

Ingredienser:
4 dl melk
75 g sukker
50 g fersk gjær
1 ss kardemomme
1 pk Semper fin mix
Ferdig vaniljekrem

Melis
Kokos


Bland sammen alle ingrediensene og la eltemaskinen gå helt til alt er godt blandet. Bruk to spiseskjeer og legg topper av deig på bakeplaten. Deretter tar du og fukter baksiden av en spiseskje og bruker baksiden til å glatte dem ut til litt flate boller. Vaniljekrem er jo en viktig ingrediens på skolebrød, og for å få plass til den fukter du pekefingeren og lager en grop i midten av bolla. Ha i vaniljekrem, og la bollene stå og heve i ca 1 time. Stekes midt i ovnen på 250 grader i ca 8 minutter. La bollene bli kalde, smør på melis, og dypp dem i kokos.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar