onsdag 1. februar 2012

New York ostekake

Mange ingredienser, trælete framgangsmåte, kaloririk, likevel er den verdt det. En kake som smelter på tunga.

  • 100 g digestivekjeks
  • 3 ss sukker
  • 1 ts malt kanel
  • 4 ss smeltet smør


  • Finnhakk kjeksen og bland inn de andre ingrediensene. Stek i 10-15 minutter ved 175 grader.


  • 600 g kremost naturell
  • 150 g sukker
  • 4 egg, mellomstore, skilt i hvitter og plommer
  • 1 ts vaniljesukker
  • saften av en halv sitron


  • Pisk sammen kremost, sukker, vaniljesukker. Tilsett en og en plomme og pisk litt til. Tilsett sitronsaften og pisk enda litt til. Stivpisk eggehvittene og vend dem inn i røra. Stek på 150 grader i ca 45 minutter.


    Lokk
    1 beger creme fraiche
    3 ss sukker

    Bland dette sammen og hell over kaka, og stek den i 10 minutter til. Sett kaldt til dagen etter. Dekorer kaka med friske bær.

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar