lørdag 18. februar 2012

Fastelavensboller

25 gram gjær, smuldret
75 gram smør, i terninger
2,5 dl melk
1 dl sukker
1 klype salt
1 ts kardemomme
1 egg
8 dl glutenfri melmiks
1 ts bakepulver

Alle ingrediensene helles i bakebollen, og så lar du bakemaskinen gå sin gang på egenhånd. La det heve en halvtimes tid. I muffinsbrettet vårt med papir i la jeg klatter av deigen, 10 stykker, og glattet ut toppen med en våt spiseskje. Deretter var det bare å la det heve en god stund. Hjemme hos oss er det ganske kjølig, så her tar det lang tid, andre steder kan det være raskt gjort. Så satte jeg dem inn i ovnen på 225 grader i 10-12 minutter. Ut av ovnen kom høye, enorme fastelavensboller. I morgen skal de pyntes med krem, kanskje en skive marsipan og en skje med syltetøy.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar