søndag 11. juni 2017

Hverdagsbrød

Du lærer så lenge du har elever, er et gammelt jungelord blant lærere. Nå har jeg fått en oppskrift på gode, grove hverdagsbrød, og er rimelig godt fornøyd med det.

12,5 dl vann
1 dl olje
1 boks kesam
3 ss fiberhusk
2 ss honning

La dette blande seg godt i bakemaskinen, og svelle i cirka fem minutter.

Deretter veier du opp:
250 gram havregryn
100 gram jyttemel
100 gram med diverse frø, for eksempel sesamfrø, solsikkefrø, gresskarkjerner etc.
1 ts salt
1 pakke tørrgjær

Hell dette i det våte.

Deretter har du i to bokser med Semper med fiber. La maskinen gå ganske lenge.

Hell alt i tre 1,5 liters smurte brødformer, dryss gjerne noen sesamfrø i bunnen og på toppen av brødene. Klapp dem flate med funktige hender. Sett brødene i stekeovn på 50 grader til de når godt opp til kanten. Hell gjerne litt vann i bunnen, så blir det litt fuktighet i stekeovnen. Da hever brødene litt bedre. Sett nå stekeovnen på 200 grader. Etter 30 minutter tar du dem ut av brødformene, og lar de steke til det høres hult ut når du kakker på bunnen. Jeg bruker å steke dem opp ned den siste tida.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar