lørdag 24. juni 2017

Kylingklubber

Før i tida var det bare de gamle damene og jeg som sto og kikka i hylla med de nesten utgåtte varene. Nå har det blitt litt trendy, så det er lenger mellom varpene. Forrige helg fikk jeg kjøpt økologiske kyllingklubber på Meny, og de skulle til pers i dag. Og godt, det ble det.

Alt for mange kyllingklubber, fordi jeg bomma på mengden
1,5 dl tamari soyasaus
0,5 dl søt soyasaus
0,5 dl teriyakisaus
0,5 dl honning
Et par cm med ingefær, revet
Noen fedd hvitløk, finhakket

Bland alt til marinaden, og la klubbene ligge i dem en liten stund. Legg dem så på et bakebrett, kok inn marinaden litt, og hell alt over. Stek dem i 30 minutter på 200 grader. Hvert tiende minutt kan du passe på å snu dem.

Når de kommer ut av ovnen, tar du klubbene til side, og koker inn enda en gang. Denne gangen har det blandet seg masse deilig kyllingkraft og -fett, så sausen blir supergod. Spis disse gjerne sammen med litt av coleslawen i forrige innlegg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar