onsdag 4. januar 2012

Toscansk bønnesuppe

Denne oppskriften har jeg funnet på aperitif.no. Det eneste jeg har forandret er tidspunktet jeg har i spinaten. Det er visstnok ikke sunt å koke spinat i evigheter, derfor tar jeg den i på et senere tidspunkt.

Antall porsjoner: 4

Ingredienser:
4 gode porsjoner (pris pr porsjon ca kr 30)
2-3 blad frisk salvie (alternativt 1 ts tørket)
2 fedd hvitløk
500 g hvite bønner
4 ss olivenolje
1 ½ løk
4 gulrøtter
1/4 sellerirot
1 squash
250 g frisk spinat
1/2 liter kylling- eller grønnsakskraft (alternativt buljong av terning)
1 boks hakkete tomater
2 dl tomatjuice (alternativt 2 ss tomatpuré og 2 dl vann)
Extra virgin olivenolje
Godt med nykvernet havsalt og pepper

Fremgangsmåte:

Bløtlegg bønnene i rikelig med vann over natten. Neste dag kokes bønnene i vann som dekker, sammen med salviebladene og hvitløken i 1 til 11/2 time til de er møre men ikke i hjelkokt. Pass også på at kjelen ikke koker tørr, da må du tilsette mer vann.


Skjær løk, selleri og gulrøtter i terninger/skiver, fres i olivenolje i 10 - 15 minutter til grønnsakene er myke og blanke. Tilsett squashen som er skåret i terninger samt kraften og bring opp til kokepunktet. Tilsett så tomatene og juicen og la det småkoke i ca. 30 minutter. Når bønnene er kokt, tilsettes de i suppen sammen med det kokevannet, smak til med salt og pepper. Så skal suppen trekke på kokepunktet i nærmere en time, rør innimellom slik at den ikke fester seg i bunnen av gryten. På slutten tilsetter du spinaten, og lar den bli godt kokt.

Server suppen i dype tallerkener. Hell din beste olivenolje over.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar