lørdag 19. november 2011

Vinterscones

1 pose grov mix fra Toro
1,5 ts bakepulver
100 g smør
Revet skall fra en appelsin, helst økologisk
0,5 dl sukker
1 dl ferskpresset appelsinjuice, det er jo greit å bruke opp restene fra den appelsinen du har revet skallet på!
2 dl kesam eller yoghurt
100 g mandler, eller andre nøtter dersom du er allergisk
1 eller to never med tørkede bringebær


Bland sammen de to første ingrediensene og smuldre i smøret. Riv skallet av appelsinen og bland inn kesam eller yoghurt. Fordelen er som vanlig når du baker glutenfritt at du ikke trenger å bekymre deg over at glutennettverket skal lage et seigt og lite trivelig bakverk så her behøver du hverken å være forsiktig eller la det være igjen melklumper. Bland inn mandlene og bringebærene.  Jeg tok opp små klumper med deig og presset dem sammen til 9-10, 2 cm høye sirkler.

Stek dem på 200 grader midt i ovnen i 15-20 minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar