lørdag 24. september 2011

Mamma sin eplekake

Mamma sin eplekake er best. Det tror jeg gjelder for de fleste. Smaken av mammas eplekake minner meg om høsten på gården til oldefar. Epletrærne var gamle og krokete, og noen hadde Åkerø og andre hadde glassepler på seg. Ingen av trærne var så krokete som oldefar, men de luktet like godt. Safta piplet ut av glasseplene når du satte tennene i dem, mens Åkerø-eplene var harde og sprø. Det var de som egnet seg best til eplekake. I hagen vår vokser det ingen Åkerø-epler, men noen røde som jeg ikke vet navnet på. De gir også gode eplekaker, og minner meg om gården til oldefar og alle de gode stundene vi hadde der.

Oppskrift:
400 gram smør
400 gram sukker

Piskes lyst og luftig

6 egg

Piskes inn ett om gangen.

300 gram lys glutenfri miks
100 gram mandelmel

Piskes inn med lavere fart på mixmasteren.

3 ts bakepulver piskes inn til slutt.

Dette smører du ut i en liten langpanne og fyller på med så mye epler du klarer. Skjær dem gjerne i litt grove skiver, for jo mer epler jo bedre blir det. Dryss over perlesukker og kanel. Stekes ved 180 grader i 40 til 60 minutter midt i ovnen. Spises som den er, med krem, med is, og gjerne dagen etter for da har eplesmaken trukket inn i kakedeigen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar