lørdag 3. september 2011

Liegevafler


I Brussel selger de deilige, varme, sprø og søte vafler. Det er snakk om HCHF, high carb og high fat. De ligner absolutt ikke på den varianten de selger på Rimi, som er seige og bleke. Noe av hemmeligheten er at du helt på slutten blander inn perlesukker som karamelliserer seg på utsiden. Norsk perlesukker er litt i løseste laget, så helt perfekt blir det ikke. Jeg håper herr gluten kjøper med seg et par pakker neste gang han pakker snippsekken og reiser til Brussel. Da skal det bli andre vafler. Men gode på smak det er de.

1 pakke ferskgjær
1,5 dl vann
3 ss sukker
2 klyper salt

Dette skal stå en stund for å få i gang gjærcellene. Jeg bruker sjelden varmt vann, det går fint (og fortere) å bruke kaldt vann.

450 gram smeltet smør
10 dl melmiks
6 egg

Bland inn disse ingrediensene i gjærblandingen. Nå kan du igjen nyte fordelen av å bake glutenfritt. La maskinen kjøre i vei, for seigt det blir det ikke. La dette stå og heve til det har doblet størrelsen.

Bland inn 5 dl perlesukker og la deigen stå i 15 minutter til. Stek vaflene i et Belgisk vaffelhjern. Denne porsjonen rekker til 19 vafler. Når du tar dem ut av vaffelhjernet er de fortsatt litt myke, men når de har hvilt litt på en rist blir de sprø og gode. Vel bekomme.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar