søndag 3. juli 2011

Greske bakte grønnsaker ala Enalio

Nydelige grønnsaker bakt i ovn, fylt med ris. Noen ganger er man heldig og får lov til å være med på noe ekstra spennende. Vi har akkurat returnert fra Hellas, og en dag fikk jeg lov å være med mammaen på Enalio suites og lage lunsj.

Ingrediensene var:
6 tomater
1 aubergine
3 grønne paprikaer
1 squash
Hermetiske tomater
Ris
En kvast mynte
En kvast persille
Poteter
Løk
Hvitløk
Oregano
Olivenolje
Vann

De fire første ingrediensene hules ut, innmaten i auberginen og squashen kuttes i bittesmå biter og blandes med risen. Løken , innmaten i tomatene og hvitløken moses og blandes med risen. Hell over en god del olje, hakkede urter og oregano, og bland inn en dæsj moste hermetiske tomater. Nå er turen kommet til å skulle fylle grønnsakene. Ikke fyll dem for fulle, for risen må ha plass til å svelle. Kutt poteter i biter, og legg rundt grønnsakene, hell over vann og litt olje.

Stekes i 1-1,5 time nederst i ovnen på 200 grader. Etterfyll med vann slik at det ikke blir tørt.

Stekes neder

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar