onsdag 13. juli 2011

Perfekte glutenfrie kanelsnurrer

Intet mindre! I dag brukte jeg oppskriften fra Semper, men la til litt ekstra smør i deigen. I tillegg smeltet jeg ikke smøret, men eltet det inn med maskinen.

Ingredienser:
100 g smør i terninger
1/2 pk gjær
1 egg
1/2 dl sukker
1/2 ts salt
6 dl fin mix fra Semper
2 dl melk
Litt kardemomme

Hell alle ingrediensene i bakebollen, smuldre gjæren i, og la maskinen gå lenge slik at deigen blir litt lunken. Forhev en halv times tid.

Legg masse mel på bakebordet og kjevle deigen ut til en tynn rektangel. Legg på smør, sukker og kanel. Skjær i skiver, legg i muffinsformer som du putter i et muffinsbrett. Sett til etterheving. Her er det viktig å være tålmodig. Når de endelig er ferdighevet, pensler du dem med egg og drysser over perlesukker.

Stekes midt i ovnen på 250 grader i ca 10 minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar