fredag 26. mai 2017

Spiralloff




I kjelleren har det ligget en spiralloff-form som jeg kjøpte for 12 år siden. Og der har den ligget. Og ligget. Og samlet støv. Og ingen spiralloff har blitt laget. Til i dag. Med deadline på det ene og det andre, og litt overskudd siden det er fri fra jobben, boblet bakelysten fram.

Oppskriften var som følger:

300 gram Semper mix
1 ts fiberhusk
1 ts salt
3 ts sukker
2 dl vann
1 dl melk
1 egg

Alt ble kjørt sammen, ganske lenge. I en veldig godt smurt spiralloff-form la jeg kladder av løs deig. Lukket lokket, lukket øynene, lot det heve, satset på at det var ferdig etter litt over en halv time. Hadde forvarmet ovnen til 225 grader, satte den ned til 180 grader, stekte i en halv time midt i ovnen. Tok loffen ut av forma, perfekt, akkurat passe høy, lot den steke i åtte minutter til, for å få en litt sprøere skorpe. Det var godt det.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar