En venninne, Anne, har noen ganger servert en saus som er sånn at du skulle ønske at det var uutømmelige mengder av den. At det skulle være noe av det sunneste du kunne finne på å putte i magen, men det er det ikke. Eller? Lavkarbo? Er det ikke det, da? Riktignok er jeg ikke på lavkarbo, men jeg kan jo late som. I alle fall for et måltid. Ingrediensene er som følger:
Smør til å surre 3 hakkede hvitløker
40 gram soltørkede tomater (uten olje) i småbiter, som kokes sammen med hvitløken og 2,25 dl buljong/kraft i 10 minutter.
3 dl fløte varmes til kokepunktet og får så stå og surre i 1,5 timer. Helt på slutten har du i litt finhakket basilikum.
Stek kyllingfileter, kok ut panna og hell i sausen. Spis med det du måtte ønske av tilbehør. Dersom du er vegetarianer, dropper du kyllingfileten og erstatter dem med noe annet. Sausen er god nok som den er.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar