Å reise på telttur som cøliaker er en utfordring, hvis du ikke skal spise knekkebrød til hver eneste frokost. Brødet blir fort tørt og lite fristende. I dag har jeg forsøkt å lage en annen variant av matmuffinsene mine, og jeg synes det ser lovende ut. Vi skal spise opp nesten alle, og så skal vi spise en i morgen tidlig og en morgenen etter. Vil de smake sagmugg, eller er det den ultimate turprovianten?
Ingredienser (18 muffins):
2 gulrøtter, revet på det fineste på råkosthjernet
En ostebit, revet på det groveste på rivhjernet
250 gram Jyttemel
100 gram havregryn
2,5 dl yoghurt
2,5 dl melk
2 egg
50 gram salami, skåret i småbiter
1 dl olje
Litt salt
2,5 ts bakepulver
Bland alt sammen. Legg papir i muffinsbrettet, fyll formene. Stekes på 180 grader i 30-35 minutter. Jeg skal oppdatere posten, for å gi tilbakemelding på om de kan brukes dagen etter og dagen etter der igjen.
Dag 1: Muffinsene er litt tørre utenpå, men er fortsatt saftige inni.
Garbo (svensk) har et godt halvstekt solsikkebrød som holder seg godt. Sønnen vår bruker det mye. Meny har tatt det inn for oss. Det er egentlig beregnet på steiking i bakeof-avd i butikkene, men vi får kjøpt det frossent og steiker selv. Det holder seg godt i flere dager :-)
SvarSlettDe hadde jeg glemt. Vi fikk smaksprøver på det på matmessa i forfjor. De skal jeg sannelig forsøke å få tak i.
SvarSlett