Pavlova:
6 eggehviter
En klype salt
350 gram sukker
1 ss maizena
1ss balsamicoeddik
Varm ovnen til 180 °C
Pisk eggehviter, salt og litt av sukkeret til myk marengs ved middels hastighet.
Tilsett resten av sukkeret litt etter litt. Øk hastigheten og pisk til tykk, blank og stiv marengs. Vend til slutt inn maizena og eddik.
Tilsett resten av sukkeret litt etter litt. Øk hastigheten og pisk til tykk, blank og stiv marengs. Vend til slutt inn maizena og eddik.
Smør marengsen utover et stekebrett kledd med bakepapir. Sett marengsen inn i ovnen, senk temperaturen til 150 °C og stek pavlovaen i ca. 1 time. Den skal bli helt sprø utenpå og myk som krem inni.
Lukk opp ovnsdøren og avkjøl pavlovaen til romtemperatur inne i stekovnen.
Vaniljekrem:
6 eggeplommer
3 dl fløte, ev fløteerstatning dersom du ikke tåler melk
1 dl sukker
1 vaniljestang
Ha alt i en kjele, og varm opp. Her må du være veldig forsiktig, for selv om eggerøre er godt, er det ikke du du skal lage nå. Varm opp til det er blitt en ganske tykk masse, som det ryker av. Sett til avkjøling i kjøleskapet. Når den er blitt kald, pisker du en fløtetype du tåler, blander inn i vaniljekremen. Smør på kaken og pynt med bær. Bilde? Dessverre. Den er allerede spist opp.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar