Scones er godt, og utrolig kjekt når du har glemt å kjøpe brød. Akkurat disse har jeg forsøkt å lage både som glutenfrie og glutenfulle, og de er skikkelig mye bedre som glutenfrie. Jeg bruker ofte bare det melet jeg har tilgjengelig, så har du ikke grov mix fra Toro kan du gjerne bruke noe annet.
8 dl grov mix fra Toro
1,5 ts bakepulver
100 g smør
Revet skall fra en sitron, helst økologisk
0,5-1 dl sukker
2 dl melk
1 dl kesam eller yoghurt
100 g mandler, eller andre nøtter dersom du er allergisk
50 g rosiner
Her kan du gjerne putte inn annen tørket frukt, men det var alt jeg hadde i skapet.
Bland sammen de to første ingrediensene og smuldre i smøret. Riv skallet av sitronen og bland inn kesam eller yoghurt. Fordelen er som vanlig når du baker glutenfritt at du ikke trenger å bekymre deg over at glutennettverket skal lage et seigt og lite trivelig bakverk så her behøver du hverken å skynde deg eller la det være igjen melklumper. Bland inn mandlene og rosinene og del deigen i to. Klem dem flate og del hver leiv inn i fire. Trekk dem litt fra hverandre på brettet, så blir de stekt på sidene også.
Stek dem på 200 grader midt i ovnen i 15-20 minutter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar