Ingredienser:
4,5 dl melk
1 pk gjær
1,5 ss fiberhusk
10 dl fin miks fra Semper. Jeg hadde ikke nok, så jeg bare blandet inn litt av et annet mel jeg hadde. Det gikk helt fint.
1 ss sukker
1 ts salt
4 ss kesam
100 g smør
Melk, gjær og fiberhusk blandes sammen. Hell i mel, sukker, salt, kesam og romstemperert smør. La maskinen gå en god stund til deigen er godt blandet. Deretter setter du den til heving i ca en time. Ta opp en litt stor spiseskje med deig, trill den ut til en lang, tynn pølse og tvinn den rundt pølsa. Deretter er det nok en gang klart for å sette seg med en god kopp te og bare vente på at den skal heve seg ferdig. Denne hevinga er den viktigste. Når de er blitt myke og fine å ta på, går turen inn i stekeovnen på 225 grader, midt i ovnen, i 15 minutter.
Kan godt spises med hjemmelaget guacemole, ketsjup, sennep eller ingenting. Velbekomme.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar