I dag har jeg forsøkt en ny bolleoppskrift. Den skiller seg fra andre bolleoppskrifter på den måten at den er god å trille ut. Denne deigen kan barn gjerne være med og bake.
1 pk gjær
150 g smør
5 dl melk
3-4 ts fiberhusk
2 dl sukker
litt salt
mye kardemomme
2 egg
16 dl Semper glutenfri melmiks, fin
2 ts bakepulver
1 egg til pensling av bollene
Siden det er fastelaven har vi fylt dem med pisket krem.
Smelt smøret, lunk melken til 37 grader. Rør ut gjær i noe av væsken mens du lar fiberhusken svelle i ca 10 minutter i væsken. Bland inn alt det tørre i en bolle og hell i væsken og eggene. Elt i 5-10 minutter. Forhev deigen i 30 minutter. Trill dem ut til 20-24 boller. Etterhev til de er myke. Noen ganger tar det 20 minutter andre ganger kan det ta noen timer, men her er det viktig å ikke være nøye. Stekes i stekeovnen på 225 grader, midt i ovnen i ca ti minutter.
Velbekomme.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar