lørdag 23. januar 2010

Cookies

En gang for lenge, lenge siden fant jeg et gammelt Donald hjemme hos bestefar. På andre side var det reklame for Kvikk Lunsj. Der ble sjokoladens fortreffelighet framhevet . En sjokolade tilsvarte, og jeg husker ikke helt nøyaktig så ta neste del av setningen med en klype salt, to brødskiver, ett egg og ett glass melk. Den type markedsføring ser vi ikke i dag. Disse cookiene vil jeg helst ikke vite kaloriinnholdet til, men gode er de. Oppskriften er fra amerika, og er som alt i det landet enorm. Du må gjerne forminske den, eller så kan du legge den i fryseren og ta opp senere ved behov.

Innholdet er som følger:

6,2 dl brunt sukker
6,2 dl demerarasukker/vanlig sukker
750 gram smør
Dette piskes.

6 egg
Piskes inn, ett og ett.

21 dl fin Toro kakemiks
4 ts vaniljesukker
4 ts natron
1 ts salt
Dette blandes/piskes inn i deigen. Fordelen med å bake med glutenfritt mel er at du slipper å være redd for at glutenet skal gjøre deigen for seig.

Bland inn 4 (fire) kokesjokolader
Dette er ikke slankekost!

Legg teskje store eller spiseskjestore klatter på stekebrettet, alt etter hvor store kaker du vil ha.Stekes på 175 grader midt i ovnen i 8-10 minutter. Ikke ta dem av brettet med en gang, men la dem bli litt kalde.

Dersom du ikke tåler hvetestivelse, kan du bruke noe annet. Men min erfaring er at de blir penere med denne miksen.

Disse er supre som lokkemat på ski- og skøyteturer. Eller som lørdagskos med et glass melk til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar