søndag 18. desember 2016

Smultringer


Oppskriften har jeg hentet fra smultringbakeren til Aanonsen, men reduserte melmengden med 300 gram.

6 egg
450 gram sukker

Piskes til eggedosis

2,5 dl kremfløte

Piskes til krem

Mål opp:
3 ts hjortetakksalt
1 ts natron
4 ts kardemomme
1 kg Semper fin

4 dl melk
4 dl kefir

Bland alt sammen. La røra stå og svelle.

Smelt smult, varm den til ca 180 grader. Slipp en smultring ned fra smultringbakeren. Hold den ganske lavt over smulten (ellers spruter det) og ikke minst hold den rett. Det gikk best når vi ikke hadde i mer enn tre om gangen. La den ligge til den har fått ønsket farge, vipp den litt på siden og ikke snu den, før du er helt sikker på at den er brun nok. Deretter lar du den ligge og bli passe brun på den andre sida. Så må den ligge på et papirtørk, for å bli kvitt litt overskuddsfett. Frys dem ned, og ta dem opp når det er på tide å spise dem. Det kan være greit å varme dem litt i ovnen med aluminiumsfolie rundt, men det bestemmer du.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar