mandag 26. august 2013

Pulled pork


 
En vakker lørdag forsøkte vi oss på pulled-pork. En langtidsstekt svinenakke, som det skulle vise seg at var ferdig ca 16 timer etter at vi la den på grillen. Legg grillbriketter i en dobbel ring, la det være en åpning og dryss over spon. Varm opp 10-15 grillkull og legg dem i den ene enden og så skal brikettene tenne hverandre som dominobrikker. Opp på grillen bar det med nakken, som var krydret med brunt sukker, salt, sennepspulver, pepper, cayennepepper, paprikapulver og ingefær. Steketermometer inn i grisen, og steketermometer for å sjekke temperaturen. Først full åpning på grillen til den nådde 110 grader, deretter lukker du nesten helt igjen spjeldet under for å holde temperaturen der. Grisen er ferdig når kjernetemperaturen er 100 grader. Dra grisen fra hverandre, bland inn barbecuesaus, lass på et burgerbrød og nyt en skikkelig god burger.
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar