Å forsøke seg på eksperimentering når det egentlig burde safes inn til morgendagens skoledag for frøken Glutenfri er vel ikke det lureste i verden. Dagens deig står og hever, og jeg er spent på hvordan det kommer til å gå. Den virket litt for fast, og da blir jo ofte glutenfritt steinhardt.
Det som er i bollen er:
650 gram semper mix
1 pk gjær
1 pk safran
100 gram sukker
1 ts xantangum
1 egg
2 ts kardemomme
4 dl melk
Alt dette eltes sammen med den myke k-kroken til Kenwoodmaskinen.
Deretter har jeg i kuber av:
100 gram smør
La maskinen gå ganske lenge.
Nå står det et brett til varmheving, og et brett til kaldheving. Helt ferdig. Det ene skal jeg steke i kveld, det andre skal jeg steke i morgen tidlig.
Første brett kom ut av ovnen nå, de er litt rufsete å se på, men de smaker godt. Stekte dem på 200 grader midt i ovnen på varmluft i 9-12 minutter.
Nå er det andre brettet i ovnen. Lussekattene måtte stå på pelletsovnen for å bli litt mykere, men det ser ut til å være en glimrende løsning på problemet ferskest mulig gjærbakst.
(Glemte å si at de må pensles med egg før du setter dem inn i ovnen).
Ser utrolig fine og gode ut:)!!!!
SvarSlett