lørdag 7. april 2012

Bacalao

Påskeaften er det vanlig å ha lammesteik. Det hadde vi i går, og jeg skal ikke legge ut en eneste oppskrift på det. Den ble ikke god. Derimot lagde vi bacalao i dag, og den ble god.

Ingredienser
2 pk klippfisk, bløtlagt ett døgn for deretter å deles i store biter
4 løk, kuttet i skiver
2 fedd hvitløk, kuttet i skiver
2 glass grillede paprika, delt i fire
1,5 kg poteter, kuttet i skiver.
4 ss tomatpure
Noen dl hvitvin
1 dl olivenolje
Svarte oliven

Klippfisken må du bløtlegge ett døgn før du kan bruke den. Potetene forkokte jeg noen minutter, dermed opplevde jeg for første gang at alle potetene ble gjennomkokt. Legg alle ingrediensene lagvis i en kjele. Avslutt med å helle over hvitvin og olivenolje. La det stå og putre på svak varme i 3 timers tid. Spises med foreksempel focacciabrød til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar