lørdag 1. oktober 2011

Eplemunker og andre munker

I sommer var vi i Tvedestrand og der solgte de stadig vekk munker. Vi smakte aldri på dem, så jeg vet ikke om de jeg lagde i dag er som de burde være, men det ble en "hit" i familien vår i alle fall. Grunnen til at jeg har kalt denne oppskriften eplemunker og andre munker er at frøken glutenfri ikke synes epler har noe i bakst å gjøre, så hennes var helt uten fyll. Det funket også. 

Ingredienser:
500 g melmiks
1 ss sukker
2 ts kardemomme
2 ts bakepulver
4 egg
8 dl melk
1 eple i biter

Pisk alt dette, unntatt eplet, sammen til en litt tykk røre. La den stå og svelle en liten stund. Legg en klatt smør i hvert hull av munkepannen og fyll med litt røre. Legg noen eplebiter på hver og fyll opp med røre til kanten. Snu dem stadig vekk med en spiseskje. Når de er gjennomstekt, ruller du dem i sukker. Så enkelt og så godt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar