For noen uker siden forsøkte vi å grille pizza på kulegrillen vår. Grillen har så stor diameter at vi fikk plass til den firkantede stenen fra Weber. Vi brukte pizzadeigen som jeg har laget tidligere, med mel fra Villa Paradiso. Jeg kjevlet ut deigen og la den mellom aluminiumsfolie. Det anbefaler jeg ikke. Etterhvert som jeg skulle legge dem på grillen måtte jeg kjempe mye for å få dem pent over på brettet som fulgte med stenen. Grillmetoden vi brukte er indirekte grilling, du legger brikketter i en sone og så griller du i en annen. Legg på lokket og la varmen gjøre sitt. Denne metoden gir et bedre resultat, og skal også være sunnere.
Vi forsøkte to framgangsmåter:
- Grille pizzabunnen først på den ene siden, for deretter ha på fyll og grille den ferdig.
- Grille pizzaen rå, med fyllet på med en gang.
Pizzaen ble litt sprøere med framgangsmåte 1, men den ble bra nok med framgangsmåte 2. Siden dette var slow-food, jeg ville ikke invitert til selskap med mange gjester, så tror jeg vi kommer til å velge framgangsmåte 2 ved en senere anledning.
En dag før vinteren, skal jeg forsøke å grille rundstykker på grillen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar