I dag baker jeg en kakefavoritt. Strengt tatt er det litt i seneste laget, så den bør ikke spises før i slutten av julen.
Ingrediensene er som følger:
225 g romtemperert smør
225 g sukker
Disse røres hvitt.
Pisk inn 2 ss sirup og 4 egg, ett om gangen sammen med 1 ss fin kakemiks per egg.
Deretter blandes:
225 g fin kakemiks
1 ts bakepulver
1 ts nellik
1 ts ingefær
1 ts kardemomme
1 ts kanel
1/4 ts muskat
500 g rosiner
100 g sukat
100 g apsikat
40 g eller mer coctailbær, grovhakket
100 g valnøtter, grovhakket
100 g kokesjokolade, grovhakket
revet skall av en sitron og en appelsin
Så rører du alt dette inn i smørkremen.
Stek kaka nederst i ovnen i 3 timer ved 150 grader. Dekk med papir etter halve tiden.
Når kaka er ferdigstekt, prikker du den og dynker den med 3/4 dl konjakk. La den ligge og modne, godt innpakket, i kjøleskapet.
Dagen før du skal spise den, og dette er ikke nødvendig, pynter du den med et marsipanlokk. Utenpå det bruker jeg å lage en slags icing bestående av eggehvitte, sitronsaft og sukker.
Denne kaken er så mektig at vi bruker å fryse ned halvparten og tar den opp i vinter- og påskeferien. Veldig fin å ta med på hyttetur siden den er så holdbar.
Hei. Denne kaken ser kjempegod ut og jeg holder på å lage den nå. Hva slags form stekes den i?
SvarSlettHei! Den er veldig god, jeg bruker en 24 cm, rund kakeform.
SvarSlett