søndag 22. januar 2017

Appelsinmarmelade


1 bitter appelsin
1 økologisk vanlig appelsin
0,5 dl vann, cirka
Alle kjernene samlet i en eller annen beholder

Skjær appelsinene i båter, jeg skar dem i seks. Skiv dem deretter. Neste gang skal jeg halvfryse dem, for å gjøre det lettere å skjære i jevne skiver. Vei dem, før du legger dem i en kjele sammen med alle de hittil nevnte ingredienser. Kok i 1,5 time.

Nå gjelder det at du husker hvor mye appelsinene veide, for du skal ha i halvparten så mye sukker som appelsiner.
Kok massen videre i 30 minutter, sjekk at det har fått syltetøykonsistens. Hell på glass.

Neste gang skal jeg lage større porsjon, men siden det var første gang, turte jeg ikke å lage mer.


søndag 1. januar 2017

Frokostrundstykker


1 pakke tørrgjær
1 ts salt
1 ss honning
1 pakke mix fra Semper
En dæsj gresskarkjerner
En dæsj sesamfrø
5 dl lunkent vann
1 dl melk

Rør alt godt rundt. La det svelle en liten stund. Ha det over i et smurt muffinsbrett og la dem heve. Stek i 15 minutter på 200 grader på varmluft midt i ovnen. Ta dem ut av formen, og stek dem med bunnen opp i 3-5 minutter til.