fredag 1. januar 2016

Nyttårskake ala Lise Finckenhagen


3 eggehviter
150 gram sukker
1 barneskje maizenna
1 ts balsamicoeddik

I originaloppskriften var ikke de to siste ingrediensene med, så neste gang skal jeg prøve uten. Pisk eggehvitene lett, ha i litt sukker, pisk mer, ha i enda mer sukker, pisk enda mer, ha i alt sukkeret, pisk til det blir blankt og hvitt. Ha det i en bakeform, gjerne en med fat under, så kan du servere kaka på fatet. Stek bunnen i 1 time og 15 minutter på 130 grader.

200 gram bringebær
100 gram sukker

Rør det sammen og sett til side

5 dl krem
1 boks sukret kondensert melk

Pisk sammen til luftig, mykt skum.

Legg et lag med krem, deretter bringebær, deretter krem og så bringebær. Lag litt striper inne i kaka med en kniv. Avslutt med et lag krem på toppen. Neste gang skal jeg legge inn noen hele bringebær og blåbær, for å se om det blir godt. Sett i fryseren. Ta opp, tin den litt og pynt den gjerne med pikekyss og friske bær.

Note to self: Husk å spre bringebærstripene godt. De blir steinharde, og smelter ikke før kaka er tint.