tirsdag 29. september 2015

Matmuffins

1,5 dl kakemiks
1 dl quinoamel
1 dl bokhvetemel
1,5 dl jyttemel
2 dl havregryn
1 ts fiberhusk
1 ts salt
1/2 ss paprikapulver
1 ts bakepulver
1 dl olivenolje
3 dl melk
2 egg
150 gram fetaost i biter
Så mange soltørkedetomater du har lyst på
150 gram oliven uten stein


Bland alt godt sammen og ha i muffinsformer. Brett er best synes jeg, bare husk å smøre forma, det husket ikke jeg. Stek  ved ca 200 grader i 15-20 minutter. Disse var gode dagen etter også.

Brokkoli- og pastasalat

Brokkoli- og pastasalat

Brokkoli- og pastasalat er blitt en ny favoritt her i heimen. Den er relativt enkel å lage, og "alle" liker den. Ingrediensene er omtrentlige, for jeg tar i grunnen bare det jeg har for hånden.

Brokkoli, ofte 2 stykker
Løk, også ofte 2 
Baconbiter, for eksempel en pakke
Pinjekjerner, så mange jeg har igjen
Soltørkede tomater, det samme som med pinjekjernene
Kokt glutenfri pasta. Semper sine er gode om du skal spise dem samme dagen, Barilla om du vil spise rester dagen etter også.

Stek baconbitene og legg dem til side. Rist pinjekjernene og sett dem til side.

Varm løken i en wokpanne til de er blitt myke. Ha i buketter med brokkoli og stek dem til de har fått en fin grønnfarge. Bland alle ingrediensene og ha over dressingen som står nedenfor. Spis. Så enkelt så godt.

Dressing:
Majones
Eplesidereddik, så mye at du kjenner et lite sting på tunga (jeg har i litt i overkant av 3 spiseskjeer)
Litt sukker eller honning
Dijonsennep med honning (en spiseskje)

Blandes sammen og has over salaten.

søndag 6. september 2015

Syltetøyglassburger

2 pakker karbonadedeig

Det du har lyst til å lage fyll av.
Vi brukte:
Løk
Hvitløk
Sjampinjonger
Stangselleri
Soltørkede tomater

Dette surret vi blankt.

Karbonadedeigen klemte vi til en skål rundt et syltetøyglass. Fylte hullet med godsaker, la på masse ost og grillet dem indirekte til de var gjennomstekt.