lørdag 8. juni 2013

Minirabarbrapai

 
 
Dette er like mye historien om hvordan du kan unngå å gå i de samme fellene som jeg gikk i i dag. Et paiskall knakk da jeg skulle ta det ut av formen og rabarbraen ble ikke mør nok. Så hva gjør jeg neste gang da? Når du skal ta ut paiskallene kan det være lurt å la dem stå noen minutter i fryseren først. Da kan du snu muffinsformen (NB, husk å legge en bakeplate på toppen av formen før du snur den) og banke forsiktig på baksiden og ta dem ut. Rabarbraen bør kokes litt før den helles i paiskallene, for å få karamellisert sukkeret og rabarbraen. Ellers var de faktisk gode. Jeg serverte dem med is og granskuddsirup.
 
Ingredienser:
sorghum-mel
rismel
1 ss fiberhusk
sukker
egg
2 ss vann
 
Press deigen ut i muffinsformer og sett dem i fryseren i 15 minutter. Prikk skallene og stek dem i ca 15 minutter. Avkjøl og sett dem igjen noen minutter i fryseren, før du tar dem ut av formen. Fyll dem med karamellisert rabarbra og stek dem til fyllet bobler litt. Legg gjerne litt aluminiumsfolie over dersom det ser ut som om det kommer til å bli brent.
 
Spises gjerne med is.
 

søndag 2. juni 2013

Hummus




 
Jeg har laget hummus denne helga. Utrolig godt og enkelt. I dag har jeg til og med laget dobbel porsjon i håp om å ha igjen litt som jeg kan ha på brødskiva i morgen. Det skulle vært sesampasta i den, men det hadde jeg ikke, så da brukte jeg olivenolje. Jeg synes det fungerte helt fint, og da er det lettere å få  laget det, samme hvor i Norges land du befinner deg.
 
Ingredienser:
 
1 pk kikerter
1 eller 2 fedd hvitløk
Olivenolje
Litt kummin
Litt salt
Et par skvis limejuice
 
Kjøres i foodprocessoren til det er blitt helt jevnt. Putt på glass, og spis til middag, på brødskiva, som dip. I dag skal jeg ha det sammen med ovnsbakte grønnsaker.