mandag 17. september 2012

Cookies

Lyst på noe godt, ikke lyst til å bake? Her er nesten svaret. For litt bakehandlig krever det.
 
Oppskriften på baksiden er litt rar, så om jeg fulgte den til punkt og prikke er jeg ikke sikker på.  Sånn her gjorde i alle fall jeg det.
 
Ingredienser:
90 gram usaltet, romtemperert smør
2 egg
2 ss vann
1 pakke miks
 
Jeg blandet alt i maskinen og lot den gå til deigen hadde samlet seg. Klattet ut 27 relativt store klumper på tre brett. Stekte dem i 10 minutter på 190 grader, lot dem hvile litt på brettet før jeg lot dem avkjøles på rist.

søndag 16. september 2012

Kylling milano

En venninne, Anne, har noen ganger servert en saus som er sånn at du skulle ønske at det var uutømmelige mengder av den. At det skulle være noe av det sunneste du kunne finne på å putte i magen, men det er det ikke. Eller? Lavkarbo? Er det ikke det, da? Riktignok er jeg ikke på lavkarbo, men jeg kan jo late som. I alle fall for et måltid. Ingrediensene er som følger:

Smør til å surre 3 hakkede hvitløker

40 gram soltørkede tomater (uten olje) i småbiter, som kokes sammen med hvitløken og 2,25 dl buljong/kraft i 10 minutter.

3 dl fløte varmes til kokepunktet og får så stå og surre i 1,5 timer. Helt på slutten har du i litt finhakket basilikum.

Stek kyllingfileter, kok ut panna og hell i sausen. Spis med det du måtte ønske av tilbehør. Dersom du er vegetarianer, dropper du kyllingfileten og erstatter dem med noe annet. Sausen er god nok som den er.

torsdag 13. september 2012

Boller


Endelig har jeg fått til gode boller. Oppskriften er inspirert av noen boller jeg så på facebook.
Ingredienser:
1 pk Semper mix
2 ss fiberhusk
1 pk gjær
1 egg
2 ss kardemomme
4 toppede skjeer med sukker
60 gram smør
5 dl melk
Bland alt i kjøkkenmaskinen, la den gå helt til den har blitt godt blandet. (Har du dårlig tid til hevinga, varmer du melka). La deigen stå og heve i en halv times tid. Sprøyt så ut små boller på stekebrettet og la den så stå og heve i 1-2 timer, . Stek på nest nederste rille i 10-12 minutter på 250 grader.

søndag 9. september 2012

Havrekjeks versjon 2

Havrekjeks har jeg laget før, og planen var egentlig å lage de samme denne gangen. Siden det manglet litt her og litt der i kjøkkenskapet ble det ikke sånn, men disse smakte like godt så det gjorde ikke noe.

Ingredienser:
3 egg
90 gram sukker
90 gram lysebrunt sukker

Piskes til eggedosis

180 gram smeltet smør
250 gram Schar mix C
300 gram glutenfrie havregryn
60 gram bokvheteflak
3 ts bakepulver

Alt mikses sammen i bakebollen og settes til å svelle i ca 2 timer. Kjevl deigen og stikk ut sirkler med et glass. Sett stekebrettet inn i kjøleskapet slik at kjeksene blir helt kalde. Deretter steker du dem i 15-20 minutter på 175 grader. Følg med, for det kommer an på stekeovnen om det går raskt eller sakte. De er ferdige når de har fått litt brunfarge.