mandag 15. august 2011

Tacosaus

Jeg er ikke sikker på om jeg synes denne sausen er bedre enn Santa maria, men god er den. Oppskriften er litt sånn omtrentlig, for jeg lager den aldri lik.

5-6 godt modne tomater
1 stekt, oppdelt løk
1-2 fedd hvitløk
Chili, så mye du vil
1 liten dæsj sukker hvis du vil
Mye koriander

Dersom du fjerner kjernen i tomatene får du en penere saus, men jeg bruker som regel ikke å gjøre det. Stek for all del løken, jeg forsøkte en gang å la være og det ble ikke godt. Putt alle ingrediensene i en mikser og kjør til saus. Ferdig.

Falafel

500 g kokte kikerter (2 bokser)

1 løk, finhakket
2-4 hvitløkfedd, finhakket
2 ts malt spisskummen
2 ts malt tørket koriander
1/2 chili hakket fint
2  frisk koriander
2 egg sammenvispet

Mos kikertene fint i en mikser og bland dette sammen med alle de andre ingrediensene. Form til kaker og stek i 3 minutter på hver side.





mandag 8. august 2011

Glutenfri pizza på grillen

For noen uker siden forsøkte vi å grille pizza på kulegrillen vår. Grillen har så stor diameter at vi fikk plass til den firkantede stenen fra Weber. Vi brukte pizzadeigen som jeg har laget tidligere, med mel fra Villa Paradiso. Jeg kjevlet ut deigen og la den mellom aluminiumsfolie. Det anbefaler jeg ikke. Etterhvert som jeg skulle legge dem på grillen måtte jeg kjempe mye for å få dem pent over på brettet som fulgte med stenen. Grillmetoden vi brukte er indirekte grilling, du legger brikketter i en sone og så griller du i en annen. Legg på lokket og la varmen gjøre sitt. Denne metoden gir et bedre resultat, og skal også være sunnere.

Vi forsøkte to framgangsmåter:
  1. Grille pizzabunnen først på den ene siden, for deretter ha på fyll og grille den ferdig.
  2. Grille pizzaen rå, med fyllet på med en gang.
Pizzaen ble litt sprøere med framgangsmåte 1, men den ble bra nok med framgangsmåte 2. Siden dette var slow-food, jeg ville ikke invitert til selskap med mange gjester, så tror jeg vi kommer til å velge framgangsmåte 2 ved en senere anledning.

En dag før vinteren, skal jeg forsøke å grille rundstykker på grillen.