søndag 22. mai 2011

Lantbrød fra Semper

I dag har jeg forsøkt å bake lantbrødet som Semper lanserte for ikke så lenge siden. Jeg fulgte oppskriften, men følte at deigen trengte litt ekstra væske så jeg helte i litt ekstra. Å bake det ut gikk som en lek. Jeg snittet brødet før jeg satte det inn i ovnen, og da lærte jeg at du ikke må snitte for dypt når du baker glutenfritt.

Ingredienser:
1 pk lantbrødmix fra Semper
1 pk gjær, følger med i pakka
3,5 dl vann
0,5 dl olje

Bland sammen, form til et rundt brød og la det stå til heving i ca 30 minutter. Stekes i ca 25 minutter på 250 grader. Brødet ble lysere enn det som er på pakken, men det ser godt ut.

lørdag 21. mai 2011

Bursdagskake

Har du cøliaki, er du vant til å ta med deg litt av hvert når du skal gå bort.  Tupperware har av og til miniutgaver av sine produkter, og et år kom jeg over denne lille minikaketina. Den er perfekt til å frakte med seg en liten minikake!

Hjemmelaget müsli

Jeg har forelsket meg i en müsli på Meny som er forferdelig dyr. Slik kunne det ikke fortsette, så i dag har jeg forsøkt å lage en hjemmelaget variant. Det ble rett og slett supergodt.

Ingredienser:
3 deler havregryn
1 del bokhvetegryn
1 dæsj gresskarkjerner
1 dæsj solsikkekjerner
1 dæsj sesamfrø
2 ss akasiehonning
ca 1 dl vann
2 ss olje

Disse ingrediensene blander du sammen i en bolle og sprer utover et bakepapirkledd brett. Sett inn i ovnen på ca 160 grader i 40 minutter. Rør i blandingen innimellom slik at den ikke blir brent. Når den er ferdig lar du den stå og avkjøle seg helt, før du heller den over i et lufttett glass.

søndag 1. mai 2011

Vegetarpai


Deig:
4 dl glutenfritt mel
0,5 dl malte mandler
150 g romstemperert smør
3 ss vann



De tre første ingrediensene knas sammen, ha i vann og samle det til en deig. Klem deigen ut i en litt vid paiform og putt den i fryseren. Når den er blitt helt kald, stekes den på nest nederste rille ved 225 grader i 15 minutter.

Fyll:
3 løk
1/4 sellerirot
1 båt hvitløk
7 soltørkede tomater
Fetaost
Ost
6 egg
4 dl lettmelk
Persille

De tre første ingrediensene kuttes i småbiter og stekes ved middels temperatur i stekepannen.
De soltørkede tomatene legger du først i varmt vann, deretter kjøres de til mos i en liten matmølle. Hell tomatmosen i panna og stek ingrediensene enda litt til.

Røra helles i paiskallet, sammen med resten av ingrediensene. Paien stekes videre på 180 grader i ca en halv time. Dryss over persille. Vel bekomme.

Variasjon over tema

Grove scones igjen, bare med noen variasjoner i ingredienslista. Fortsatt bedre enn glutenscones, og mye enklere å lage.

8 dl grov mix fra Toro
1,5 ts bakepulver
100 g smør
Revet skall fra en lime, helst økologisk
Saften fra limen + melk til det blir 2 dl
0,5-1 dl sukker

1 dl kesam eller yoghurt
50 g mandler, eller andre nøtter dersom du er allergisk
Fyll på med gresskarkjerner og sesamfrø til du har 100 gram nøtter til sammen

Framgangsmåte som på de gamle sconsene. Godt? Vet ikke. De står i ovnen nå!